Šta znači sanjati: Koje je značenje 8 najčešćih snova koje sanjate

– Ukoliko ste makar jednom sanjali nešto neobično i poželeli da saznate značenje, mi vam predstavljamo 8 najčešćih snova. Generalno govoreći, odražavaju ono što nam se dešava na javi. Različiti simboli u snu mogu da utiču na naš život, jer predstavljaju važne slike našeg unutrašnjeg sveta.
1) Padanje – Snovi koji uključuju beskonačno padanje povezani su s osećajem nesigurnosti, kada se osećate kao da ne držite konce u rukama. U zavisnosti od sna, svaki pad bi se mogao posebno objasniti.

2) Ostajanje bez glasa – Nestajanje glasa često je povezano s paralizom u snu, do koje dolazi kada se probudimo pre nego što se završi REM faza, a i dalje imamo osećaj da sanjamo. Međutim, tada zaista ne možemo da se pomeramo, pričamo, a ponekad ni da dišemo.

3) Goli u javnosti – Kada sanjate da ste goli u javnosti imate osećaj srama i nelagode, ali ovakvi snovi su povezani i sa osećajem ranjivosti i razotkrivanja.

4) Ispadanje zuba – Ako vam u snu ispadaju zubi, može se raditi o velikoj promeni u životu, no san je povezan s osećajem brige i anksioznosti oko uspeha, moći, napretka i sličnih životnih tema.

5) Praćenje – Verujemo da ste svi jednom sanjali da vas neko prati ili proganja, a taj san je nekako posebno dugo trajao. Ako sanjate da vas prati čudovište najčešće bežite od duga, ali ako vas prati neko koga znate, trebalo bi da se zapitate zašto baš ta osoba ili pak, prati li me deo mene samoga?

6) Životna situacija – Ponekad ćete nešto što se događa poput deja vua, a to je sasvim tipična pojava jer je jednostavno razmišljanje o onome što nam se događalo tokom dana.

7) Pozicija moći – Nalazite li se u snu u poziciji moći, u stvari znači da se osećate kao da nemate moći i u snu to pokušavate nadoknaditi.

8) Sanjanje preminulih ili nemogućih (ali pozitivnih) situacija – Kako se kaže, u snovima je sve moguće, pa tako i biti negde gde trenutno ne možete biti, a silno želeti da se ponovno družite s bliskom osobom koja je preminula. To je sasvim uobičajena pojava i njome želite da nadoknadite ono što vam trenutno u životu nedostaje.